Alla goda ting

Spaghetti-och-köttfärssås-soppa

Men hej söndag!

Hoppas att ni haft en härlig vecka!

Du följer väl Alla goda ting på TikTok? (@allagodatingse) Där lägger jag upp små inspirerande videos och den här veckan har jag publicerat lite svinnsmarta tips, bland annat hur du gör kanelbulleskorpor av torea kanelbullar och hur du gör potatischips av potatisskal.

Idag är det dags för ännu ett svinnsmart ”recept”. Vad sägs om en spaghetti- och köttfärssås-soppa?

Barnen älskar den och jag älskar att den går så fort att göra, smakar gott och mättar jättebra!

Det här är ett recept där jag baserat soppan på rester, dvs köttfärssås vi åt till middag dagen innan. Givetvis går det lika bra att göra en ”ny” köttfärssås och göra soppa direkt.

Köttfärssås är nog den maträtt som det görs flest varianter på i landet, alla har sin egen twist och smaksättning. Basera soppan på det du tycker om!

Nedan följer ett litet recept på hur jag brukar göra min köttfärs.

Spaghetti-och köttfärssås-soppa

500 gram blandfärs

1 Gul lök

1-2 vitlöksklyftor

1 paket bacon

1-2 msk Tomatpuré

1-2 msk kalvfond

1 förpackning passerade tomater

Salt, peppar, timjan

Gör såhär:

Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt hackad lök, vitlök och strimlat bacon. Fräs samman så att löken mjuknar. Rör ner tomatpure och kalvfond, låt puttra ihop några minuter. Tillsätt passerade tomater och kryddor. Låt småputtra i ca 10-15 minuter.

När du ska göra själva soppan tillsätter du vatten efter tycke och smak beroende på hur tjock du vill ha soppan. Knäck spaghetti och koka den mjuk i soppan. Smaka av och servera med ett gott bröd.

Exit mobile version