Hej på er!
Nu är det verkligen äppelsäsong! Härligt!
Vad gör du med alla äpplen du får tag i? Äppelkaka är väl en riktig klassisker förstås, mos likaså. Det ni nu ska få recept på är en söt liten sak, nämligen äppelsylt. Sååå gott till bakverk, till frukosten eller som pålägg på helgmackan.
Superlätt att göra och gott att smaksätta med både kanel och vanilj. Varför inte servera till lite pannkakor och glass? Mumsigt!
Äppelsylt
500 gram tärnat äpple (välj själv om du vill ha skal kvar eller inte)
1 dl vatten
450 gram syltsocker
1 kanelstång
0,5 tsk vaniljpulver
Gör såhär;
Tärna äpplena och blanda med vatten i en kastrull. Låt koka upp och låt därefter koka på svag värme i ca 5 minuter så att äpplena blir mjuka och mosigt. Tillsätt syltsocker, vanilj samt kanelstång och låt koka upp under omrörning. Låt koka ett par minuter, lyft ur kanelstången och häll upp sylt på väl rengjorda burkar. Stäng locket och låt svalna. Förvara därefter svalt.