Hej på er,
Visst är det väl härligt med vår, tänk att det snart är sommar! Här hemma har syrenér slagit ut och det kommer snart, snart att slå ut massor av vita blommor på våra stora fläderbuskar, härligt!
För ett par dagar sedan passade jag på att baka en god äppelkaka på några äpplen jag hittade i fruktskålen, så god och så saftig! Passa på att baka en långpanna full och bjud vänner och bekanta! ; )
Saftig äppelkaka i långpanna
4 dl strösocker
4 hela ägg
5 1/2 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
100 gram smält smör
2 dl mjölk
1 dl strösocker
2 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
5-6 st äpplen
Pärlsocker
Gör såhär;
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala äpplena och klyfta dem. Vänd runt i socker, kanel och vaniljsocker – ställ åt sidan.
Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker riktigt pösigt och vänd ner mjölken. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner i smeten så att den blir slät. Vänd till sist ner smöret och häll kakan i en bakplåtspappersklädd långpanna, min är ca 30×40 cm. Fördela äpplena jämnt över kakan och strössla över pärlsocker. Grädda kakan i ca 25 minuter, känn med sticka.