Alla goda ting

Medelhavsinspirerad köttfärsgratäng med mozarella

IMG_0335

Halloj!

Jag är ledig ett par dagar nu och njuter av att bara vara, pyssla i köket, dra ut barnen i skogen och fíxa lite. Tyvärr är det ju inget höjdarväder ute men det ger desto mer tid till att pyssla i köket.

Vi hade gäster igår och jag bakade lite, uppdaterar er om det längre fram!

Nu tänkte jag komma med ett litet middagstips. Den är rätten är just i detta utformandet LCHF-vänligt men om man önskar kan man ta bort zucchinin och istället servera nykokt pasta till – gott vilket som!

Medelhavsinspirerad köttfärsgratäng med mozzarella (4  portioner)

1 zucchini
500 gram valfri köttfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
3 msk finhackade soltorkade tomater
1 förpackning krossade tomater
Smör till stekning
Salt, peppar och kryddor efter smak
Coctailtomater
200 gram minimozarella

Gör såhär:

Hacka lök och vitlök. Bryn färsen och tillsätt löken. Häll på krossade tomater, soltorkade tomater och kryddor och låt puttra ihop. Smaka av.

Skiva zucchinin och lägg den i botten på en ugnsfast form. Häll över köttfärsen och toppa meed ost och tomater. Låt stå i ugnen i ca 20 minuter i 200 graders värme.

Exit mobile version