Halloj!
Jag är ledig ett par dagar nu och njuter av att bara vara, pyssla i köket, dra ut barnen i skogen och fíxa lite. Tyvärr är det ju inget höjdarväder ute men det ger desto mer tid till att pyssla i köket.
Vi hade gäster igår och jag bakade lite, uppdaterar er om det längre fram!
Nu tänkte jag komma med ett litet middagstips. Den är rätten är just i detta utformandet LCHF-vänligt men om man önskar kan man ta bort zucchinin och istället servera nykokt pasta till – gott vilket som!
Medelhavsinspirerad köttfärsgratäng med mozzarella (4 portioner)
1 zucchini
500 gram valfri köttfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
3 msk finhackade soltorkade tomater
1 förpackning krossade tomater
Smör till stekning
Salt, peppar och kryddor efter smak
Coctailtomater
200 gram minimozarella
Gör såhär:
Hacka lök och vitlök. Bryn färsen och tillsätt löken. Häll på krossade tomater, soltorkade tomater och kryddor och låt puttra ihop. Smaka av.
Skiva zucchinin och lägg den i botten på en ugnsfast form. Häll över köttfärsen och toppa meed ost och tomater. Låt stå i ugnen i ca 20 minuter i 200 graders värme.
Ikväll blir det köttfärsgratäng till middag, spännande.
Det blev gott.
Fick en komentar att jag hade skrivit något liknande tidigare, där av frustrationen.
Det blev gott. Duger inte kommentaren så får det väl vata då, då finns det ju andra bloggares recept att använda sig av.