Go kväll på er,
Hoppas att du haft en härlig måndag!
Visst var det ett tag sedan det var något matigt på bloggen? Det har varit en hel del sötsaker här senaste tiden! : )
Jag tänkte faktiskt dra till med en härlig, snabb vardagsrätt – såna kan man aldrig få för många av! Det är inte direkt någon snygg bild jag har att presentera men jag hoppas att ni förstår att rätten var riktigt god i alla fall : )
Detta är en form av gratäng, laxfileér som får puttra i en härlig sås gjord på grönsaker, kokosmjölk och röd curry. Den tar ca 25 minuter i ugnen och tar knappt 10 minuter att lägga samman. Koka ris eller nudlar samtidigt och du har middagen klar på 40 minuter! Grymt!
Det här kommer bli en ny favvis här hemma!
Thailax (ca 4 personer)
700 gram laxfilé
1 burk kokosmjöl
1 tsk röd currypasta (mer eller mindre beroende på tycke och smak)
1 vitlöksklyfta
1 liten bit riven ingefära
200 gram haricot verts
2 små paprikor, gärna i olika färger
Gör såhär;
Ta bort eventuellt skinn från laxen och lägg fileérna i en ugnsfast form. Lägg över bönor och strimlade paprikor.
Blanda kokosmjölk, currypasta, vitlök och ingefära i en skål. Häll detta över laxen och gratinera i ca 200 graders värme i 20-25 minuter. Förbered under tiden ris eller nudlar, smaklig måltid!