Alla goda ting

Smaskig broccoligratäng med ägg, ost och grädde!

IMG_6812

Hallå hallå!

Nu blir det gratängdags! En härlig grönsaksgratäng serverades här hemma igår och denna funkar fint till i princip vilket protein som helst. Jag serverade den till kalkon och det smakade utmärkt.

Gratängen är mycket enkel och är lätt att variera efter tycke och smak. Att tillsätta lite pressad vitlök, lite örter eller någon annan god smak ner i ”gräddblandningen” gör den lätt att anpassa från gång till gång.

Det är en snabbgratäng som bara kräver runt 15-20 minuter i ugnen, praktiskt och smidigt. Äter du LCHF-kost är detta en mycket bra gratäng.

Eftersom att det är ägg i gratängen så blir den lite fastare i konsistensen är en gratäng som är baserad på endast grädde. Detta gör att denna gratäng passar fint med en sås.

Broccoligratäng (4 personer)

500 gram färsk eller fryst broccoli
1,5 dl grädde
2 dl riven ost
2 ägg
Salt, peppar och eventuellt någon örtkrydda
Eventuellt pressad vitlök

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader, jag använde varmluft.
Dela broccolin i mindre bitar och koka den så att den nästan är färdig. Blanda ihop ost, grädde, ägg och kryddor. Lägg den kokta broccolin i en ugnsfast form och häll över gräddblandnigen. Gratinera i ca 15-20 minuter, tills gratängen fått fin färg.

Koka broccolin och lägg i en ugnfast form. Häll över gräddblandningen och gratinera i ca 15-12o minuter.

Servera gratängen med valfritt tillbehör och gärna en god sås ock sallad.

Exit mobile version