Hej och god kväll på er!
Resten av familjen sover redan och jag passar på att krypa upp i soffan för en stund i lugn och ro, det är inte helt fel! : ) Tror minsann att jag ska koka mig en kopp te också – det ihop med tända ljus är ju verkligen jättemysigt nu såhär när hösten kommit.
I köket doftar det gott av nybakat bröd… Frukostfrallorna till morgondagens frukost är förberedda – de ser riktigt goda ut! Kanske skulle man lägga till en liten kvällsmacka till den där koppen kaffe? : ) (uppdaterar – de var SÅÅ himla goda! Ny favorit!). Inspiration är hämtat från Åse på 56kilo.se
Dessa frallor är LCHF-vänliga eftersom att de inte innehåller något vanligt mjöl. Om du gärna vill baka någon annan form av frallor så finns det en hel del recept på bloggen – oavsett om du bakar enligt LCHF eller ej. Kika gärna runt!
Jag har linfrön i mina frallor men det kan du självfallet byta ut mot något annat frö. Eller varför inte strö lite riven ost på toppen innan du gräddar dem?
LCHF-frallor med linfrön (ca 6 st)
2 hela ägg
2 dl rysk yoghurt
3 msk smält smör
1,5 dl pofiber
1,5 dl mandelmjöl
2,5 tsk bakpulver
1,5 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
2 msk linfrön
Gör såhär;
Sätt ugnen på 175 grader, jag använde varmluft. (har du inte varmluft rekommenderar jag att du sätter ugnen på 200 grader)
Vispa upp äggen för hand och vispa sedan ner yoghurten. Smält smöret och tillsätt det i äggblandningen. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ner i äggblandningen. Låt svälla drygt 5 minuter.
Fukta händerna lätt och rulla smeten till 6 runda frallor, lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Strö eventuellt över riven ost eller frön. Grädda i ca 15 minuter, tills de fått fin färg.