Hej på er såhär mitt i lunchen!
Ibland är tiden knapp när det handlar om matlagning men visst vill man ju ändå ha i sig något gott, mättande och relativt enkelt?
Här hemma har det svängts ihop en fylld omelett. Jag rensade kylen på lite protein och fyllde dagens omelett med skinka och hemgjorda köttbullar – riktigt gott blev det! Lite grönt är alltid trevligt så vi åt lite färsk babyspenat till, toppad med hemgjord vinigrette.
Fördelen med en omelett, förutom att den går snabbt och att den går att variera i oändlighet (nästan), är att man oftast har ingredienserna hemma, och så är det både billigt och gott! Passar även utmärkt att göra i förväg och lägga i en matlåda.
Variera omeletten med svamp, grönsaker, skinka, korv, kyckling, ost – ja vad du nu har hemma!
Receptet nedan ger en stor omelett. Skulle jag gjort den enbart till mig själv hade det nog räckt med 2 ägg/2 msk grädde men nu gjorde jag en större så att barnen också kunde smaka ; )
Enkel och god omelett (1 stor)
3 ägg
3 msk vispgrädde
Valfri fyllning, ca 100 gram
Kryddor
Smör till stekning
Gör såhär;
Vispa ihop ägg, grädde och kryddor. Smält smör i en stekpanna och häll ner äggblandingen. Låt omeletten stekas på medelvärme tills den nästan ”stannat”.
Lägg på fyllningen på ena halvan och låt omeletten ligga i stekpannan ett par minuter till. Vik över den ”tomma” halvan och lägg över omeletten på en tallrik. Servera med sallad.
Vispa ihop ägg, grädde och kryddor.
Häll äggblandningen i stekpannan och stek på medelvärme tills den nästan stannat. Lägg på fyllningen.
Vik ihop omeletten, lägg den på en tallrik och servera med sallad.