Alla goda ting

Läcker dumlefluff – underbar dessert eller perfekt tårtfyllning!

Hej på er!

I lördags, på påskafton, serverades en härlig tårta här hemma och när jag smakade en av fyllningarna så insåg jag att denna skulle kunna passa utmärkt till en dessert! Vi provade denna dessert igår och det är sååå gott – dumlefluff!

Den här desserten är underbart god med en mild smak av kola och choklad. Vi serverade denna med en klick vispad grädde men det är lika gott utan. En hackad dumlekola på varje portion ger fint tuggmotstånd.

Desserten är otroligt lätt att göra men den tar lite tid eftersom att blandningen måste kylas ett antal timmar innan man kan vispa ihop den. I övrigt är det knappt någon arbetsinsats alls. Om man ska ha gäster är detta den ultimata dessert som kan stå i kylen sen dagen innan och bara vispa upp till servering.

Fluffen kan göras på ditt eget favoritgodis – varför inte prova Geisha, After Eight eller kanske någon annan choklad-variant? Du kan även använda dig av skumgodis som exempelvis Ahlgrens bilar, skumbananer eller liknande (vid skumgodis används 90 gram godis till 3 dl grädde)!

Fluffen kan också användas som tårtfyllning. Receptet nedan räcker till att fylla ett lager i en tårta.

Len dumlefluff (4 personer)

3 dl vispgrädde
180 gram dumlekola i mindre bitar

Gör såhär;

Värm upp grädden under omrörning. Den får absolut inte koka, då skär sig fluffen.
Rör/vispa ner kolorna tills allt är smält. Häll blandningen i en skål och låt stå i kylen i minst 6 timmar men gärna över natten.
När gräddblandningen är riktigt kall vispar du upp den till så hårt fluff du önskar.

Värm upp grädden – den får inte koka – och ta av kastrullen från plattan. Rör ner dumlekolorna och rör tills allt har smält.

Vispa upp den kalla blandningen till ett fluff. Servera med en klick grädde eller som det är.

Portionera upp fluffen i skålar och servera med exempelvis grädde och hackad dumle.

 

Exit mobile version