Alla goda ting

Osttoppad zucchinigratäng – underbart god!

IMG_7178

Go kväll på er fina läsare!

Ikväll blev det en ”gammal favorit” till middag och det vill jag lova, detta är riktigt gott! Jag gjorde ikväll en zucchinigratäng toppad med ost och den här gratängen funkar till det mesta – kött, kyckling, korv och kanske till och med fisk. Den är väldigt enkel att svänga ihop och har en jättefin smak. Jag tycker att den fungerar utmärkt som substitut för exempelvis potatisgratäng eller liknande och om du äter enligt LCHF-kost är det här en given gratäng att använda dig av framöver.

Den här gratängen äter både vi vuxna och barnen glatt. Den har en mild smak utan att vara tråkig och den kan lätt kryddas upp med exempelvis vitlök eller chili för att bli lite ”hottare”.

Gratängen blir ganska platt/tung men jag tycker att receptet brukar räcka till 4 personer ändå. Kanske hade jag gjort den lite större om det var fyra hungriga vuxna som skulle äta men det beror förstås på vad man serverar till.

Ikväll åt vi stekta karrékotletter och en klick bearnaisesås till, riktigt smaskigt! Återigen ett recept ni måste prova ; )

Zucchinigratäng (4 personer)

2 st medelstora zucchinis (skalade och grovt rivna)
2 dl vispgrädde
1 tsk lökpulver
Salt och peppar efter tyckte och smak
2-3 dl riven ost

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader.
Pressa den grovt rivna zucchinin mellan händerna för att få ut överflödig vätska och lägg strimlorna i en ugnssäker form.
Blanda grädde, lökpulver och salt och peppar i en bunke och häll sedan detta över zucchinin. Toppa med riven ost.
Gratinera detta i ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg.

Riv zucchinin grovt och pressa ur överflödig vätska innan du lägger den i en ugnsfast form.

Häll på gräddblandningen och toppa med riven ost.

Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuters tills gratängen fått fin färg.

 

Exit mobile version