Alla goda ting

Kasslergratäng med krämig grönsakssås

IMG_6994

Hej på er!

Hoppas att ni haft en bra start på veckan! Här har det varit inskolning för barnen på förskola så vi är alla rätt slut…:)

Kanske har du kikat in på bloggen tidigare ikväll? Oavsett om du gjort det eller ej så publicerade jag veckans matlista tidigare – kolla gärna in den! På dagens meny stod en kasslergratäng med en god, krämig sås full av grönsaker och goda smaker – jätteuppskattat av alla i familjen, även barnen slevade i sig!

Den är väldigt lätt att göra, en perfekt vardagsrätt! Lägg ner dina favoritgrönsaker eller det du har hemma i såsen, det är inte så petigt. Smaka av och krydda enligt önskemål, kanske vill du ha såsen lite kryddigare eller kanske tillsätta lite örtkryddor till det hela?

Gratängen serverade idag med ris och/eller blomkålsris. Väljer du det senare alternativet funkar rätten kanon om du  äter enligt LCHF.

Supergott!

Kasslergratäng med krämig grönsakssås (6 personer)

1,2 kg kassler
1 röd paprika
1 rödlök
1/2 zucchini
150 gram broccoli
1 vitlöksklyfta
1/2 burk skivade champinjoner
2 tsk tomatpuré
4 dl grädde
100 gram philadelphiaost
1/2 tärning grönsaksbuljong
Några stänk chilisås
Salt och peppar
Ett par deciliter riven ost

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader, jag använde varmluft.
Skiva kassler och lägg den i en smord ugnsform. Skiva/hacka grönsakerna enligt önskemål och fräs dem alla i smör några minuter. Tillsätt grädde, philadelphiaost samt alla kryddor. Låt puttra ihop några minuter och smaka av. Häll såsen över kasslern och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.

Servera med valfritt tillbehör.

Skiva kasslern och lägg skivorna i en smord ugnsform.

Skiva/hacka  grönsakerna och fräs dem i smör.

Häll såsen över kasslern och toppa med riven ost. Gratinera i ca 25-30 minuter.

 

Exit mobile version