Hej på er,
Dags för lite mat på bloggen, det har varit rätt mycket sött den senaste tiden.
Såhär efter semestern är det många som vill ta tag i vardagen igen – dra ner på alla godsaker man ätit under sommaren och kanske snåla lite efter att man har spenderat en del under semester men ändå äta gott.
Den här goda kasslergratängen är både billig att göra och väldigt god, en perfekt vardagsrätt som blir färdig i ugnen medan du dukar bordet och plockar lite.
Egentligen kan du slänga ner precis vilka grönsaker du vill men nedan ser du min vardagsvariant. Vill du göra gratängen mindre fet använder du lägre fetthalt på din mejeriprodukt. Toppa gärna med ost! Vill du inte det är den även god utan.
Kasslergratäng (4 personer)
800 gram kassler
4 dl grädde
1 röd paprika
1 broccolistånd
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk soja
1 msk kalvfond
Salt, peppar, torkad timjan
2 dl riven ost
Gör såhär;
Skär kasslern i skivor om ca 0,5 cm. Lägg dem i en ugnsfast form. Vill du ha yta på kasslern kan du bryna den först.
Dela grönsakerna i mindre bitar och fräs dem hastigt i smör i en stekpanna. Tillsätt grädde, soja och fond och smaka av med kryddor. Häll såsen över kasslern och toppa med riven ost. Gratinera i ca 20 minuter i 200 graders värme. Servera med valfritt tillbehör.