Alla goda ting

Krämig vitkålsgratäng med chili-sting och krispigt osttäcke

IMG_7487

Halloj på er!

Solen skiner och det är underbart väder! Här har vi hunnit med en rask promenad på förmiddagen och verkligen njutit av vårvärmen.

Lunchen har precis avnjutits och det slog mig att jag verkligen måste ge er detta recept! Jag gjorde det till lucnh igår och åt nu upp rester, och det är sååååå himla gott! Mums! Verkligen ett recept att prova.

Igår hade jag en bit vitkål över i grönsakslådan som behövde tas om hand om det resulterade i denna supergoda gratäng! Det är en krämig och god vitkålsgratäng med lätt sting av chili och så toppade jag det hela med ost vilket gav gratängen ett gott, krispigt täcke. Riktigt gott! Jag serverade min gratäng till en fläskkotlett samt sås och sallad men den här gratängen åker nog upp nästa gång vi gör kyckling också. Hamnar definitivt i favorithögen.

Lätt är den också att göra, inte fel det!

Krämig vitkålsgratäng med chili och ost (4 personer)

1/2 vitkålshuvud
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2,5 dl grädde
50 gram philadelphiaost
1 tsk sambal olek
Salt och peppar
Riven ost

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader, jag använde varmluft.
Skär vitkålen i mindre bitar och hacka lök och vitlök. Fräs detta, utan att det tar färg, i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och philadelphiaost samt kryddor. Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter.
Häll över vitkålsblandningen i en ugnsfast form och toppa med riven ost, mängd efter önskemål. Gratinera i ca 20-25 minuter, tills gratängen fått fin färg.
Servera med valfritt tillbehör.

Skär vitkålen i små bitar och fräs detta med lök och vitlök i rikligt med smör.

Tillsätt grädde, philadelphiaost och kryddor och låt puttra i 5-10 minuter.

Häll över vitkålsblandningen i formen och toppa med ost. Gratinera i ca 20-25 minuter.

Exit mobile version