Alla goda ting

Chokladbollar – delicatobollar – baka med O´boy!

IMG_8823

Hej på er!

Hoppas att ni haft en skön dag!

Imorgon är det chokladbollens dag. Egentligen firar jag inte ”alla” sådana speciella dagar men detta är ju trots allt en mat- och bakblogg så självklart får jag förse er med lite olika chokladbollsrecept. : )

Det här receptet ska påminna lite om delicatobollar (smaksak) och istället för kakao så är smeten smaksatt med O´boy-pulver. Smeten vispas enkelt ihop med elvisp för att få den lite luftigare – skönt med mindre kladd ibland! Det kladdas ändå hej vilt när de ska dekorerar. Rulla dem gärna i kokos, pärlsocker eller någon rolig strösselvariant.

Den här smeten blir ganska lös och bollarna blir därmed lite mjukare i konsistensen än vanliga chokladbollar. Ett roligt alternativ att göra ibland och perfekt för den som inte är så förtjust i mörk choklad-smak.

Ljusa chokladbollar med O´boy (ca 20-25 st beroende på storlek)

2 dl strösocker
6 dl havregryn
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl O´boy-pulver
150 gram mjukt smör
0,5 dl mjölk
0,5 dl kaffe

Gör såhär;

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt det mjuka smöret samt mjölk och kaffe. Vispa detta smidigt med elvisp så att havregrynen går sönder lite. Smeten blir lös så låt den gärna stå i kylen någon timme innan du rullar och dekorerar bollarna. Förvara dem i kylen.

Exit mobile version