Alla goda ting

LCHF-raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon – husmanskost med få kolhydrater!

IMG_1517

Hallojsan!

Det har allt varit många bakverk här på senaste tiden vilket visserligen är härligt men matlagning sker ju också varje dag förstås. Vi äter väldigt varierat här hemma och just nu är jag inne i en period där jag försöker hålla mig till en något sånär lågkolhydratskost och därför passar det här receptet fint!

Husmanskost är en stor favorit för alla i familjen och något vi gör då och då som är fantastiskt gott är raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon. Självfallet finns recept på det här på bloggen. Krispiga potatisplättar med salt och lite sött tillbehör.

Igår var det dags att göra lite LCHF-inspirerad husmanskost och därför serverades en raggmunk med zucchini som bas. Kanongott och med få kolhydrater! Barnen sov men både jag och maken är helt överens om att detta kommer att göras fler gånger. Vi serverade stekt fläsk till samt rårörda lingon. De rårörda lingonen är gjorda med vanligt strösocker men vill du hålla dig strikt med få kolhydrater kan du söta bären med sukrin, alternativt äta dem som de är eller använda ett annat tillbehör efter tycke och smak.

Det här är väldigt lättlagad mat som passar perfekt att svänga ihop en vardag.

LCHF-raggmunk med stekt fläsk (4 personer)

1 zucchini
5 ägg
1 dl kallt vatten
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl kokosnötsmjöl
1 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
Peppar

Stekt fläsk

Gör såhär;

Sätt ugnen på 100 grader.
Vispa ihop ägg, vatten och grädde. Blanda kokosnötsmjöl, fiberhusk, salt och peppar i en bunke. Vispa ner detta i äggsmeten till en jämn smet och låt stå en stund så att smeten sväller något.
Skala zucchinin och dela den på mitten. Skrapa ur fröna med en sked, det gör att zucchinin inte vattnar sig så mycket. Riv zucchinin grovt och blanda ner i äggsmeten. Stek raggmunkarna i mycket smör i stekpannan, ett par minuter på varje sida. Lägg raggmunkarna på en bakplåtspappersklädd plåt och låt dem stå i ugnen under tiden som du steker fläsket. Servera med lingon.

Vispa ihop smeten och tillsätt riven zucchini. Stek i smör, beräkna ca 1/2 dl smet/raggmunk.

Lägg raggmunkarna på en bakplåtspappersklädd plåt och låt dem vara i ugnen medan du steker fläsket.

Exit mobile version