Alla goda ting

Lättbakade muffins med plommon och mjölkchoklad!

IMG_7331

Hallå hallå!

Häromdagen fick jag ett enormt sug efter att baka och eftersom att jag har fått ett par kilo plommon av en vän så var det självklart att bakverket skulle innehålla just plommon.

När man vill baka något gott och snabbt så är det väldigt smidigt att svänga ihop en sats muffins! Det är väldigt lätt att baka och smakar väldigt bra. De går att variera i oändlighet vilket också är en fördel.

Den här muffinssmeten skiljer sig lite från de jag brukar arbeta med, den innehåller inget smör och inte heller något ägg. Den är lite fastare i konsistensen men gav ändå en saftig och fin muffins. En perfekt smet för de som inte tål ägg till exempel. Har du redan ett favoritrecept på muffins går det förstås bra att använda det men att smaksätta med frukt och choklad som jag gjort nedan.

Plommon och mjölkchoklad samsas i dessa muffins och med lite florsocker på toppen blir de riktigt läckra! Passa på att baka innan plommonen blir övermogna.

Plommonmuffins med choklad (ca 8-9 st)

2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
0,75 dl naturell olja (jag använde mild rapsolja)
1 dl mjölk
Skal från 0,5 apelsin
50 gram choklad – jag använde en ljus choklad
6-8 st plommon

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader, jag använde inte varmluft.
Blanda de torra ingredienserna (mjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker) i en bunke. Tillsätt mjölk och olja och vänd runt till en slät smet.

Hacka chokladen och riv apelsinskalet. Tillsätt det i smeten. Skär plommonen i mindre bitar. Klicka upp smeten i formar och tryck ner några bitar plommon i varje muffins.

Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter tills de känns torra. Låt dem svalna och pudra gärna över florsocker.

Exit mobile version