Hej på er, och trevlig lördagkväll!
Nu står julafton förra dörren och många av er är säkert i full gång med förberedelser!
Jag vet att det finns många klassiska inslag på vart och vartannat julbord men i år tänkte jag göra en klassiker med twist! I år bjuder jag på julskinka med pepparkaksgriljering!
Det kanske låter konstigt men det är riktigt gott! Självklart en god senap till, och kanske en skiva gott vörtbröd?
Griljeringen är superenkel att göra och innehåller inte en massa konstiga ingredienser. I mitt recept nedan tog jag den senap jag hade hemma – en söt/stark variant – men det går bra med din egen favorit.
Lycka till! : )
Pepparkaksgriljering (till en medelstor skinka, ca 2 kg)
2 äggulor
1 msk ljus sirap
2 msk senap (jag hade en msk ”vanlig” och en msk söt-stark)
1 msk ströbröd
10 st grovt krossade pepparkakor
Gör såhär;
Blanda samman alla ingredienser utom pepparkakorna i en bunke. Pensla blandningen på skinkan och toppa med grovt krossade pepparkakor. Låt griljeringen få fin färg i ugnen, ca 15 minuter.