Alla goda ting

Hallon- och rabarberpaj med smultäcke

IMG_7823

Hej på er,

Hoppas att ni haft en skön lördag! Här har det regnet och varit sol om vartannat, längtar till alla varma kvällar då man kan sitta på altanen i kvällssolen och bara njuta… Det är ju juni nästa vecka så vi hoppas att det kommer snart!

Förra helgen jobbade vi ute i trädgården hela helgen och för att få lite extra energi sådär på eftermiddagen tog vi en fika i eftermiddagssolen, riktigt härligt! Jag svängde ihop en smulpaj som vi åt med vaniljsås, jätteenkelt och väldigt gott.

Den här smulpajen fick smak av både hallon och rabarber och lite vanilj därtill, toppengott!

Smulpaj med hallon och rabarber (en form)

200 gram smör
0,5 dl socker
Ca 4 dl vetemjöl

200 gram hallon (mina var frusna)
400 gram skivad rabarber
2 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
4 msk strösocker

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör med vetemjöl och socker till en smulig massa, tillsätt eventuellt lite mer mjöl om det skulle behövas.

Smörj en pajform med smör. Häll hallon och rabarber i formen och blanda med de torra ingredienserna. Toppa med smuldeg och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Låt pajen svalna något och servera med valfritt tillbehör!

Exit mobile version