Alla goda ting

Biff med bambuskott och champinjoner – kinamat hemma!

kina1

Hej på er!

Vi är ett stort fan av kinamat här hemma! Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås? Mmmm!

I helgen hade vi gäster på besök och jag var så himla sugen på kinamat så det fick bli det till middag här hemma. Det var SÅ himla gott! Smakar precis som på restaurang!

Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling? Det här receptet skrev jag upp efterhand som jag hällde i allt i grytan men mot slutet hällde jag i lite mer, så smaka gärna av efterhand med vissa såser och kryddor så att du får såsen precis som DU önskar den. Det finns inget rätt eller fel, bara egna smaker. : )

Servera gärna med ris eller nudlar.

Biff med bambuskott och champinjoner (4 portioner)

500 gram nötkött (jag använde ryggbiff)
2 msk riven, färsk ingefära
0,5 dl vatten
3 msk maizenamjöl

1 burk bambuskott
10 st färska champinjoner
1-2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
5 dl vatten
1-1,5 msk soja
5 msk ostronsås
2-3 msk hoisinsås
2 msk flytande kalvfond
Ev maizena till redning

Gör såhär;

Strimla köttet tunt och blanda med de första ingredienserna, vatten, maizena och ingefära. Låt stå i kylen några timmar, gärna över natten.

Skiva lök och svamp, fräs i olja tillsammans med vitlök. Ställ åt sidan och bryn köttet i olja. Häll på grönsaker och resterande ingredienserna utom maizena för redning. Låt koka ihop ca 10 minuter, smaka av och red sedan av med maizena om du önskar. Servera med ris eller nudlar.

Exit mobile version