Alla goda ting

Nöt- och fröbröd deluxe – snabbt och lätt!

fro1

Hej hej,

Nu tänkte jag bjuda på ett gott bröd i LCHF-anda! Supergott med rikligt med pålägg, serveras med fördel i tunna skivor.

Brödet innehåller en del kolhydrater på nötterna men jag skar mitt bröd i väldigt tunna skivor  så det blir inte så farligt av det ändå. Långt ifrån den kolhydratmängd du hittar i mjölbaserade bröd! Och detta mättar så mycket mer!

Brödet är extremt lättbakat! Här är det verkligen nötter och frön i fokus, inga konstiga mjölsorter osv utan tillsätt ägg och olja och vips in i ugnen!

Bästa nöt- och fröbrödet (en limpa)

6 st ägg
1 dl neutral olja
150 gram sötmandel
75 gram hasselnötter
75 gram valnötter
150 gram pumpakärnor
100 gram hela linfrön
150 gram solrosfrön
50 gram sesamfrön
2 msk chiafrön
Lite salt

Gör såhär;

Blanda alla ingredienser i en bunke, du behöver inte hacka nötterna först. Häll ner smeten i en bakplåtspappersklädd avlång limpform och grädda mitt i ugnen och grädda i ca 55-60 minuter i 160 grader. Låt svalna.

Exit mobile version