Alla goda ting

Vanilj- och kolamuffins med karamelliserade popcorn!

muff1

Goddagens,

Det är mycket sötsaker på bloggen nu! Och mer lär det bli, vi närmar oss ju påsken med stormsteg! Har mycket gott på gång!

Dessa muffins svängde jag ihop igår, och de blev SÅ goda! Jag gillar verkligen kontraster i såväl matlagning och bakning oavsett om det handlar om textur eller smak och dessa cupcakes har en blandning av allt! Salta popcorn med sött, knaprigt karamelltäcke och saftig muffins med fluffig grädde på toppen.

De är superlätta att göra och tar faktiskt inte så himla lång tid att svänga ihop heller! Definitivt något du bör göra inom kort!

Jag valde att vända ner lite kolasås (ni vet sån från tub man häller över glass) i grädden samt att klicka ner i muffinssmeten, funkade utmärkt!

Vanilj- och kolamuffins (10-12 st)

50 gram smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Kolasås

2 dl grädde
2-3 msk kolasås

2 -3 dl poppade popcorn
2 dl strösocker

Gör såhär;

Smält smöret och låt svalna av något. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Vänd därefter ner mjölk och smör till en jämn smet. Ugnen hade jag på 200 grader. Jag använde hårda pappersformar men använd gärna en muffinsplåt med tunnare pappersformar i om du inte har den hårda varianten.

Häll i smeten i formarna med fyll dem bara till knappt hälften. Ringla/klicka sedan ner kolasås i mitten av varje form och häll sedan på lite mer smet så att du fyllt formen till ca 2/3. Grädda muffinsen i ca 12 minuter i mitten av ugnen. Känn med sticka så att muffinsen är torr. Låt svalna.

Poppa popcornen och låt svalna. Smält sockret i panna på medelvärme, undvik att röra i pannan, vicka den lite om den behövs. Häll ner de poppade popcornen, vänd om och häll ut på bakplåtspappersklädd plåt. Jobba snabbt, sockret stelnar fort! Och det är varmt, akta fingrarna! Bryt i bitar när det stelnat/svalnat.

Vispa grädda ganska hårt, vänd ner kolasåsen och spritsa på de svalna muffinsen. Toppa med karamelliserade popcorn!

Knapriga popcorn blir riktigt smaskigt på toppen!

 

Snåla inte på kolasåsen! ; )

Allt av det goda liksom!

 

 

Exit mobile version