Alla goda ting

Amerikanska muffins med kola och banan

banan1

Goddagens!

Det bara sprutar ut inlägg på bloggen just nu, härligt och precis som det ska vara!

Lite godsaker behöver vi ju igen förstås, och inspiration till dessa muffins när jag fikade med en god vän på Espresso House för en tid sedan, När jag är ute och fikar har jag alltid beslutsångest men den här muffinsen fick smaklökarna att gå igång och jag var tvungen att testa lite själv.

Dessa muffins är av den ”amerikanska” typen, lite större och maffigare än våra klassiska muffins. I muffinsen har jag använt bananskivor och Plopp, men att slänga ner någon dumlekola går lika fint det.

Jag toppade mina muffins med mandelspån, gott med lite crunch till både len banan och kola. Dessa läckerheter gick hem hos alla vill jag lova!

Baka gärna muffinsen i en större formar avsedda just för amerikanska muffins. Detta receptet är ett väldigt bra grundrecept så här kan du slänga ner bär, choklad och annat gott. Bara ös på!

Amerikanska muffins med kola och banan (ca 10 st)

2 hela ägg
2 dl strösocker
2 bananer
10 st bitar plopp eller annat kolagodis (eller mer om du vill)
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
100 gram rumsvarmt smör
Ev mandelspån eller smält choklad

Gör såhär;

Använd riktigt mjukt smör. Vispa det tillsammans med socker och vaniljsocker så att det blir riktigt poröst. Rör därefter ner äggen, ett i taget. Vänd ner mjöl blandat med bakpulver och bikarbonat. Häll upp i formar, fyll 3/4. Skiva bananen och fördela bananskivor samt kola i muffinsen. Toppa med mandelspån om du önskar.

Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter, 200 grader. Låt svalna.

 

 

 

Exit mobile version