Alla goda ting

Små mandelkakor med Amaretto

mandel3

Halloj!

Tidigare i år gjorde jag en italiensk dessert, en limoncello-mousse, och som tillbehör till den här lena moussen gjorde jag dessa knapriga kakor som du nu ska få recept på.

Dessa kakor med mandelmassa i smeten smaksatte jag med Amaretto-likör, men det går bra att utesluta likören om man vill det. Ringla gärna lite smält choklad så blir de extra festliga. Goda som de är till en kopp kaffe eller till en len mousse eller pannacotta.

Lätt är de att göra! Vill du ge kakorna mer tuggmotstånd kan du tillsätta hackade nötter i degen.

Mandelmassekakor med Amaretto (20 st)

100 gram mjukt smör
1oo gram grovt riven mandelmassa
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Ev 3 msk hackade nötter
1-3 smk Amarettolikör
Smält choklad

Gör såhär;

Ugnen sätter du på 175 grader. Mandelmassan river du grovt och nyp ihop med mjukt smör, mjöl och vaniljsocker. Rör ner likören. Spritsa eller forma degen till rundlar på en bakplåtspapperklädd plåt. Tryck till dem något. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på plåten.

Spritsa gärna ut smeten

 

Pudra gärna florsocker över kakorna när de svalnar

 

Exit mobile version