Alla goda ting

Len, ljusrosa hallonmousse – åhh så gott!

Ja, det här är en av våra favoritdesserter, den är så fantastiskt god! Du bara måste prova den. Den går relativt fort att göra och sen står den och gottar till sig i kylen tills det är dags att servera.

Det är en len och härlig hallonmousse som just nu ligger i topp här hemma. Den görs på frusna hallon vilket innebär att du inte behöver leta reda på färska hallon om du vill göra den mitt i vinter utan du kan göra den när du vill. De småsura hallonen och en sockerlag blandas med vispad grädde och då blir det helt enkelt bra! En riktig fullträff!

Det är en superbra efterrätt att fixa till om man ska ha gäster, du kan göra hela moussen klar upp till ett dygn innan den ska serveras. Nu fick jag inte tag på färska hallon i helgen men om man har tillgång till det så är det väldigt fint som garnering.

Len hallonmousse (4-6 personer)

400 gram frysta hallon

4 st gelatinblad

1 dl strösocker

3/4 dl kallt vatten

4 dl vispgrädde

Gör såhär;

Tina hallonen och passera dem genom en sil, se till att du får ut så mycket bärsaft som möjligt.

Blötlägg gelatinbladen i ca 10 minuter, i kallt vatten.

Koka samman strösocker och vatten i en liten kastrull. Koka tills du fått en genomskinlig sockerlag.

Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur allt vatten. Blanda ner bladen i den varma sockerlagen och låt den svalna.

Vispa grädden ganska hårt. Blanda ner hallonpurén i grädden, vänd runt så att allt blandas. Vänd sedan ner sockerlagen och rör försiktigt så att du får en fluffig mousse.

Fördela i glas, täck med plastfolie och låt stå i kyl tills det ska serveras.

Tina hallonen och passera dem.

Koka samman socker och vatten till er sockerlag. Krama sedan ut gelatinbladen och låt dem smälta i lagen. Låt svalna.

Blanda varsamt hallonpurén och den vispade grädden. Vänd sedan ner sockerlagen.

Häll upp i glas/skålar och låt de stå i kylen tills det är dags att servera.

 

Exit mobile version