Välkomnar en ny vän!


Jag gillar verkligen att använda mig av nya ingredienser i köket och idag välkomnar jag en ny vän; kålrabbi. Tidigare trodde jag att kålrabbi och kålrot var samma sak men det var det ju verkligen inte. Kålrot är jag inte jätteförtjust i men den här lilla saken var riktigt god! En mild, frisk smak och lätt att hantera.

Jag valde idag att göra en form av ”pommes” av kålrabbin men nästa gång tänker jag experimentera och göra en kålrabbi-gratäng, det tror jag kan bli riktigt gott!

Precis som det låter så tillhör kålrabbin ”kål-familjen” vilka i sig är väldigt nyttiga. Jag tror att den här grönsaker kommer att användas ofta här hemma i olika anrättningar!

Här kan du hitta ett recept på ugnsbakad kålrabbi med vitlök och olja.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *