”Farmors fläskpannkaka” – klassisk husmanskost


Hej!

Nu är jag här igen! Lilla dottern har hunnit bli en vecka gammal, lite rutiner har skapats och det riktigt kliar i mina bak-och laga mat-fingrar : ) Det ska bli härligt att komma igång med bloggandet igen och jag hoppas att du hänger på igen, trots uppehållet.

Det recept jag ska bjuda dig på idag kommer faktiskt från min mans farmor och det är härlig husmanskost i form av en fläskpannkaka. Den här pannkakan görs i långpanna/braspanna vilket gör den ganska tunn. Om du önskar en tjockare pannkaka kan du ta en mindre form men då blir förstås gräddningstiden annorlunda. Jag använder mig oftast av bacon till den här pannkakan, men fläsk i bitar går förstås också bra.

Hur man vill servera pannkakan är förstås väldigt olika, en klick sylt av någon sort eller en sallad med en kall creme fraiche-dressing kan vara gott till.

Fläskpannkaka (4-6 personer)

5 ägg

135 gram vetemjöl

3 dl vispgrädde

2 dl vatten

Örtsalt

2-3 paket bacon

Gör såhär;

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en långpanna.

Lägg äggen i en bunke och tillsätt vatten och grädde, blanda samman. Tillsätt mjölet under omrörning tills du får en slät smet. Rör ner ett par nypor örtsalt.

Skär baconet i bitar och bryn detta i en stekpanna. Strö  ut baconet i långpannan och häll sedan på smeten. Låt pannkakan stå inne i ugnen i ca 20 minuter.

Servera på valfritt sätt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blanda samman smeten enligt anvisingar. Stek baconet och strö ut det i långpannan. Häll på smeten och låt plåten vara inne i ugnen i ca 20 minuter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Servera pannkakan med valfritt tillbehör, eller helt naturell.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *