Glad 1:a advent! 1


Hej på er!

Det var egentligen tänkt, förstås, att detta inlägg skulle ha postats igår men ja… En vaken bebis och annat kom emellan. Bättre sent än aldrig brukar man ju säga : )

Glad 1:a advent på er! Här har det under helgen blivit riktigt vinter. Igår, söndag, kom det över en decimeter snö och när vi vaknade imorse stod termometern på -16 grader…. Brrr! Har du vinter hos dig?

Första advent är väl mysigt!? Vi ägnade dagen åt att sätta upp ljusstakar, baka bullar och ha en allmänt skön och mysig dag. Vi hade tänkt att besöka julskyltningen i byn med med snöfall, oplogade (då för tillfället) vägar och en lagom smidig dubbelvagn gjorde att dagen spenderades inne med bara ett kort avbrott för lite pulkaåkning.

Julen är av mina absoluta tidpunkter på året och jag hoppas verkligen att jag ska tid att greja så mycket i köket som jag själv önskar! Jag har så mycket goda saker jag skulle vilja dela med mig av till er!

Igår bakade vi lussebullar med kesella samt saffranssnurror med mandelmassa- och vaniljfyllning. Supergott och vädigt ”juligt”! Recept på det får du dock ikväll, länre blogginlägg än såhär är svåra att få till när barnen är vakna ; )

Nu får jag kila vidare, jag återkommer!

Julstjärnor i olika färger och fina amaryllisar är införskaffade, och ljusstakar är uppsatta.

Bullar är bakade, adventsfikat fixat!

Pepparkakor hör väl julen till? Har du inte provat dessa så måste du göra det!

 


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Glad 1:a advent!