Frasvåfflor med sylt och grädde – klassiska våfflor!


Hej på er!

Hoppas att ni alla haft en fin lördag!

På måndag, 25/3, är det ”Våffeldagen”. Är det något ni brukar ”fira” genom att äta våfflor? Här hemma äter vi bara våfflor någon gång per år och ofta blir det just kring denna dag. Här äts dem med klassiska tillbehör som sylt och grädde – en stor favorit hos barnen.

Tidigare år har jag köpt en färdig våffelsmet-mix i affären men i år tyckte jag att det var dags för att göra en egen smet. Det är ju verkligen inget avancerat. Det går fort att röra ihop och det är inte alls några konstiga ingredienser.

Den här smeten nedan ger härligt frasiga våfflor men ändå med gott tuggmostånd. Grädda dem i en våffeljärn och servera med valfria tillbehör.

I receptet nedan använder jag mineralvatten men om du inte har det hemma så går det bra med vanligt vatten också. Använd kallt vatten.

Om du vill kan du smaksätta våfflorna med någon matsked kakao eller någon tesked vaniljsocker.

Frasvåfflor (ca 8-10 st)

3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
2 1/2 dl mineralvatten
125 gram smält smör

Gör såhär;

Smält smöret och låt det svalna något.
Blanda mjöl och bakpulver (och eventuell smaksättning) i en bunke. Tillsätt mjölken under omrörning och vispa ihop till en ganska tjock smet. Tillsätt lite mineralvatten i taget och vispa smeten slät. Häll till sist ner det avsvalnade smöret och vispa ihop.
Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna. Servera dem med valfritt tillbehör.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

Vispa i mjölken så att du får en tjock smet och tillsätt därefter vattnet och vispa till en slät smet.

Grädda våfflorna i hett järn och servera med valfria tillbehör.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.