LCHF-formbröd/rostbröd – baka glutenfritt! 3


IMG_9023

God förmiddag på er!

Solen skiner men det blåser riktigt mycket så den dagliga förmiddagspromenaden skjuts fram till efter lunch och medan barnen leker tänkte jag passa på att smita inom här och uppdatera er med ett litet recept.

Den här limpan passar perfekt för er som äter enligt LCHF/lågkolhydratkost eller vill baka glutenfritt. Här är vanligt mjöl bortplockat och istället ersatt med mandelmjöl, frön och ägg. Jag tycker själv att limpan blev väldigt god och tänker nog minsann låta det åka ner i brödrosten i morgon bitti för att göra mig en smaskig macka.

Limpan är väldigt lätt att göra, behöver inte jäsas utan skjutsas bara in i ugnen och tas ut när det är färdigt. Smidigt!

Ljust formbröd á la LCHF (en limpa)

50 gram smält smör
8 st ägg
1 dl riven ost
2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosnötsmjöl
3 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 dl sesamfrön
2 tsk bakpulver
Ev tre matskedar valfria frön

Vallmofrön till garnering

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa alla ägg tillsammans till en luftig smet med elvisp, ca 3 minuter. Tillsätt det smälta smöret och den rivna osten. Rör om ordentligt.
Blanda kokosnötsmjöl, mandelmjöl och resterande torra ingredienser i en bunke. Rör ner detta i äggsmeten och rör om noga. Klä en brödform med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt i formen.
Strö över blå- eller ljusa vallmofrön och grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter, tills det fått fin färg och limpan känns torr. Låt svalna på galler under bakduk.

IMG_8948

Vispa äggen med elvisp och tillsätt därefter ost och smält smör.

IMG_8953

Blanda ihop smeten enligt anvisningar och häll smeten i en form. Toppa med vallmofrön.

IMG_9030

Grädda limpan i ca 45 minuter, låt svalna på galler och skär sedan upp i skivor och servera.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

3 tankar om “LCHF-formbröd/rostbröd – baka glutenfritt!