LCHF-scones – underbart till frukost en ledig dag! 1


IMG_6000

Halloj på er!

På måndag börjar maken jobba igen efter fyra veckor semester så medan han låg kvar i sängen i morse passade jag på att svänga ihop en laddning scones. Det är en storfavorit hos alla i familjen, och barnen äter som aldrig förr! Det är tyvärr inte så ofta vi gör det men någon helgmorgon då och då låter jag ugnen grädda dessa ljuvliga små bröd till oss.

Om du vill baka muffins på ”vanligt” sätt med vetemjöl hittar du ett superrecept här. Jättegott ljumna med lite ost och kanske en klick marmelad!

Om du däremot äter enligt LCHF, som jag vet att många av er läsare gör, så är receptet nedan något jag starkt rekommenderar. När man bakar diverse LCHF-bröd så blir egentligen varken smak eller konsistens som vanligt ”mjöl-bröd” men dessa blev ändå väldigt goda. Lite kompaktare i konsistensen och med mild smak av kardemumma. Jag serverade min med lite smör och ost, men en grönsak eller en bit skinka till passar förstås utmärkt.

Så visst kan man baka scones fast man äter enligt LCHF! : ) Prova dig fram, kanske vill du göra en egen variant där du toppar din bulle med frön?

LCHF-scones (6 st)

4 hela ägg
1/2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
2,5 dl pofiber
3/4 krm kardemumma
2 tsk bakpulver
1/2 msk fiberhusk
1/2 tsk salt

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader, jag använde varmluft.

Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg med creme fraiche och grädde i en separat bunke och rör ner de torra ingredienserna. Blanda samman allt och låt smeten svälla i ca 10-15 minuter.

Forma (med lite fuktiga händer, eller två skedar) 6 st runda bullar som du lägger på bakplåtspappersklädd plåt. Mina scones höll formen väldigt bra i ugnen, så forma dem ungefär som du vill ha dem även som färdiggräddade. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “LCHF-scones – underbart till frukost en ledig dag!