Gästbloggare Sara – vardag.nu


Hej på er allihop,

Idag lämnar jag genast över ordet till Sara som har bloggen www.vardag.nu!

sara

Att presentera sig själv, det kan nog vara det svåraste du kan göra. Vem fan (ursäkta språket) är jag egentligen? Vad vill du veta om mig? Att jag är närmre 25 än 20 år gammal och börjar få lite åldersnoja? Att jag tycker att lägenheten i Växjö där jag trängs med min fästman är världens finaste trots sin brist på kvadratmetrar? Att jag arbetar som webbdesigner? Eller kanske att jag tycker att det är rätt trist att baka men älskar att laga en god middag?

Festligt käk i all ära, men vardagsmaten tycker jag är allra roligast att laga. Den känns viktigast för mig. Att på enkla ingredienser och kort tid laga något jättegott – det är riktig matlagning, tycker jag! På min blogg är det just vardagsmat jag bjuder på. Enkel och god mat utan alltför mycket krusiduller. För det är klart att även vardagsmaten ska vara god, eller hur?

Ja, att livet är för kort för att längta till helgen, det är ett motto jag alltid försöker att ha i bakhuvudet. Även om det är lätt ibland och ja, ärligt talat, skitsvårt andra dagar. Ta en så enkel sak som längtan efter dagsljus efter en lång arbetsdag. Nu är vi inne i mörka, låååånga november – tvåa på min lista över tråkiga månader, efter förstapristagaren februari. På bilden här intill är det fortfarande sommar, även om den led mot sitt slut. Visst är livet lite lättare när dagarna är längre?

Tur att det finns saker att trösta sig med. Som god mat. Comfort food. De quesadillas som jag tänkte bjuda på receptet på idag är verkligen comfort food! Få ingredienser och superenkla att göra, så stirra dig inte blind på den halvlånga instruktionen nedan.

ost-agg-bacon-tortillas

Quesadillan fylls förutom av rökigt bacon och en lagrad ost också av ägg – det är en omelettfylld quesadilla, kan vi säga! Äggen mättar och lägger sig skönt i magen. Du kan därför servera quesadillan till lunch såväl som till frukost eller en brunch mittemellan. Ät med en stor sallad så blir det en komplett middag, till och med!

Vänta nu inte till i helgen med att njuta av dessa utan släng ihop dem en kväll i veckan och njut av vardagen! Hur trist den än är ibland 🙂

Quesadillas med ägg och bacon (2 st)

1 pkt bacon, ca 140 g
3 ägg Svartpeppar
4 tortillabröd
2-3 dl riven ost (gärna en lagrad sort)

Strimla baconet och stek hälften av det i en stekpanna. Vispa under tiden upp äggen och krydda med svartpeppar. Slå hälften av äggsmeten över baconet och snurra pannan så smeten blir jämnt fördelad. Toppa genast med ett tortillabröd. När omeletten fått fin färg, vänd. Strö över ost och toppa med det andra tortillabrödet. Se till att tortillabrödet har fått fin färg innan du vänder på allt igen och låter den andra sidan få färg. Låt quesadillan glida över på en tallrik och gör sedan likadant med resterande ingredienser.

omelett-quesadillas-brunch

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.