Lättlagade potatisbullar med fläsk och lingon


IMG_0398

Hej på er!

Har ni det bra såhär nu när veckan dragit igång igen? Jag tänkte att jag skulle passa på att tipsa om en maträtt som funkar sådär riktigt bra ”mitt i veckan” – gott men enkelt! Och ett plus i kanten för detta är att här fungerar det jättebra att använda rester, nämligen potatismos!

Planera gärna in den här rätten någon dag efter ni haft potatismos till något annat – då går den riktigt snabbt att göra! Gör potatismos enligt ditt eget tycke och smak och följ de väldigt enkla instruktionerna nedan. Det är en fördel att göra dessa bullar på avsvalnat mos, då är det lite lättare att arbeta med.

Det är en fördel med ett fast potatismos. Det kan vara lite klurigt att steka bullarna när de blir varma och mjuka men om man gör dem ganska små brukar det gå fint att fånga upp dem med stekspaden. Prova dig fram! Jag lät mina gå klart och bli riktigt varma i ugnen, mkt smidigt!

Den här maträtten är god att servera med fläsk/bacon och en klick lingonsylt.

Tummen upp för snabb och god mat i husmanskostanda va? : )

Lättlagade potatisbullar (4 portioner)

Potatismos för 4 personer
1 ägg
Salt och peppar
Hackad persilja
Smör att steka i
Fläsk/bacon
Lingonsylt

Gör såhär;

Krydda potatismoset enligt tycke och smak, gärna med salt och peppar och hackad persilja. Rör i ett ägg och forma små bullar som du steker i rikligt med smör. Lägg över dem i en ugnssäker form och låt dem gå i ugnen 10-15 minuter i 200 graders värme tills de är varma rakt igenom.

Servera med valfria tillbehör såsom exempelvis fläsk och lingon.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *