Pannkaksmuffins med hemkokt sommarsylt 1


IMG_2921

Hej på er bloggvänner,

SEMESTER! Känn på ordet – visst är det väl härligt! Min vår har varit extremt intensiv och just nu känns det skönt med lite vila, återhämtning och tid för att underhålla bloggen lite och samla kraft inför hösten.

Jag har haft semester knappt en vecka och redan hunnit bli sjuk… Så är det alltid när jag blir ledig, allt kommer ifatt och jag avverkar både förkylning, halsont och feber. Tur att det går över så småningom.

Vi strutar i att gå in vidare på tråkig feber såhär i värmen och går rakt över på recept!

Det här receptet tror jag cirkulerar runt lite varstans på nätet och jag har självfallet provat – pannkaksmuffins! Mina barn älskar pannkakor men ibland finns inte tiden till att steka dessa lövtunna, goda saker och då är detta en utmärkt ”Quick-fix”. Detta blir som små miniugnspannkakor, du gör dem snabbt och lätt i en muffinsplåt och vips så har du en enkel frukost, lunch eller middag att servera.

Jag serverade med vispad grädde och en hemkokt sommarsylt (recept kommer) men välj dina egna favorittillbehör! Detta bör du absolut prova!

Pannkaksmuffins (12 st)

3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 hela ägg
5 dl mjölk
Smör

Gör såhär;

Sätt ugnen på 225 grader, jag hade inte varmluft. Smörj en muffinsplåt noga med smör
Blanda mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke och vispa ner 2 dl mjölk. Tillsätt resten av mjölken lite i taget tills du fått en klumpfri smet.

Vispa ner 3 av äggen – ett i taget – och separera det sista ägget. Vispa ner gulan i pannkakssmeten och vispa upp äggvitan till ett skum. Vänd ner detta i smeten och häll upp i formen.

Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter, de puffar upp en hel del och sjunker sedan ihop – helt i sin ordning!

Lossna försiktigt från formen och servera!

 

  1. Sätt ugnen på 225 grader. 
  2. Smörj en muffinsplåt med smör
  3. .Blanda samman vetemjöl, salt och vaniljsocker. 
  4. Vispa ner mjölken, lite i taget. 
  5. Vispa ner tre av äggen och en äggula. 
  6. Spara en äggvita, vispa den separta och vänd ner i smeten.
  7. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  8. Serveras med lite färska bär, lite god hemmakokt sylt och kanske lite vispgrädde.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Pannkaksmuffins med hemkokt sommarsylt