Citronstekt laxsida med smörslungad potatis 1


IMG_5994

Hej på er allihop!

Imorgon drar allt igång här och det är dags att avsluta ledigheten för denna gång, ska trots allt bli rätt skönt att komma tillbaka till sina vanliga rutiner.

Vi har gäster här igår och då bjöd jag på fisk! Äter tyvärr för lite fisk överlag men nu fick det vara dags. Den här hela laxsidan lät jag vara inne i ugnen med citron och goda kryddor och jag serverade smörslungad potatis som tillbehör. Jag gjorde även en toppengod vitvinssås till, recept på den kommer!

Är du ett fan av fisk? : )

Citronbakad laxsida

1 hel laxsida (ca 1-1,2 kg)
1 citron
Färsk dill
Citronpeppar
Salt
25 gram smör

Gör såhär;

Lägg bakplåtspapper i en form och lägg hela laxsidan (med skinn kvar) däri. Krydda med salt, citronpeppar, färsk dill och tunt skivad citron. Klicka över smör. Baka i ugn i ca 15-20 minuter i 200 graders värme. Laxens innertemperatur ska vara ca 50 grader. Låt gärna vila en kort stund innan servering.

Smörslungad potatis (4-6 portiner)

800 gram skalad, kokt potatis
25 gram smör
Dill

Gör såhär;

Skala och koka potatisen. Smält smör i stekpannan och häll ner den varma potatisen. Krydda med dill och rör om då och då så att all potatis täcks av smör och dill. Servera till fisk eller annat tillbehör.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Citronstekt laxsida med smörslungad potatis