Kall sås till fisk med dill, gurka och citron


IMG_6373

Halloj!

När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar. Kanske inte världens mest kulinariska rätt men barnen gillar det och alla blir mätta och glada.

Igår stod hemgjord potatismos och fiskpinnar på menyn och för att göra det hela lite roligare svängde jag ihop en kall, god sås att servera till – perfekt att göra med potatisen kokar.

Smaka av såsen efterhand och låt den stå i kylen under tiden som du fixar det andra och dukar bordet. Klart!

Kall sås med dill, gurka och citron (4 personer)

3 dl creme fraiche
10-15 skivor smörgåsgurka
1 liten rödlöd
2-3 msk majonäs
Citron
Dill
Salt och peppar

Gör såhär;

Finhacka rödlök och hacka gurkskivorna. Blanda detta med creme fraiche och majonäs. Smaksätt med pressad citron, dill samt salt och peppar. Låt stå i kylen till servering.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.