Pasta med persiljepesto och mandel!


lantmännen

Inlägget publiceras i samarbete med Lantmännen!

Hej!

Hoppas att ni alla får en riktigt fin helg! Nu har solen ääääntligen kommit vilket är jätteskönt! Jag och barnen är på minisemester och hälsar på släkten!

Igår fick jag hem att paket från Lantmännen (bild kommer imorgon när min kamera vill samarbeta) med spännande havreprodukter! Älskar att testa nya produkter! Lantmännen har en ”kampanj” som heter SUPER-HAVRE-ME och är till för att fler ska få in mer havre i vardagen och inspireras av havrerecept. Kul va?

I samband med att jag fick hem paketet från Lantmännen fick jag även några smaskiga recept! Bilden nedan är lånad från Lantmännen, ett toppengott recept! Använd som vegetariskt alternativ eller servera med kanske kyckling eller lite lax. Fräscht och gott! Det finns en massa spännande recept att prova sig igenom!

Vi åt detta med kyckling och en fräsch tomatsallad med lite salladslök, kryddor och en skvätt olja.

Pasta med persiljepesto och mandel

4 portioner

400 g Kungsörnen Havrepasta penne
1-2 vitlöksklyftor
1 stort knippe persilja
100 g rostad mandel
150 g vällagrad ost t.ex. prästost eller parmesan (jag hade parmesan)
1 citron, ekologisk
1-1 ½ dl olivolja
Salt och peppar

Gör såhär;

 

Tillaga havrepennen enligt anvisningen på förpackningen.

Skala och hacka vitlöken. Grovhacka persiljan, även stjälkarna. Jag tycker att det är fint att spara lite persilja hel till dekorering. Grovhacka mandeln. Riv osten. Skölj citronen noga och finriv det yttersta skalet, du ska inte få med det vita.

Mixa samman vitlök, persilja, mandel, ost och olivolja med en mixerstav (du kan även mortla ingredienserna i en stor mortel). Rör ner citronskalet. Tillsätt eventuellt lite mer olivolja till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Blanda samman den nykokta havrepennen med peston och fördela på tallrikar. Servera med valfritt tillbehör. Smaklig måltid!

Inlägget publiceras i samarbete med Lantmännen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *