Ugnsrostad färskpotatis med sidfläsk, körsbär och örtolja


IMG_9357

Heeej på er,

SOMMAR! Så skönt! Äntligen får vi ljuvliga kvällar, sommarsol och många grillmiddagar. Jag vill grilla mycket i sommar och självfallet kommer ni att få en massa tips och goda recept!

Jag tänkte faktiskt vara med i en tävling i sommar som LIDL anordnar och detta recept får bli första bidraget. #dillgoesgrill #vigillarlidl . Jag gjorde detta när jag var på vår lilla minisemester och det blev så himla gott! Funkar till både kött och kyckling.

Jag använde färskpotatis men du kan ju ta vilken sort du känner för. Min örtolja blandade jag ihop själ genom att hacka vitlök och persilja och sedan lägga ner i oljan en stund innan jag började. Självfallet går det fint att använda ren rapsolja och smaksätta med andra kryddor om man vill.

Ugnsrostad potatis med sidfläsk, körsbär och örtolja (4 portioner)

800 gram färskpotatis
200 gram sidfläsk
1 stor gul lök
1,5-2 dl urkärnade, delade körsbär
3 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
Valfria kryddor
Salt och peppar

Gör såhär;

Sätt ugnen på 225 grader, jag använde varmluft. Skrubba potatisen och dela de på mitten om de är stora. Ringla över olja, klyfta löken och lägg i och krydda. Blanda om och låt stå i ugnen i ca 20 minuter. Strimla sidfläsket, lägg det och körsbären över potatisen och låt stå i ugnen i ca 10 min tills fläsket fått fin färg och potatisen blivit mjuk.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *