Smultronpaj med frasigt mandeltäcke! 1


IMG_0156

Hej på er,

Häromdagen tog jag en tur i trädgården och insåg att smultronplantorna här hemma var fulla av bär – härligt! Barnen fick förstås stoppa i sig lite direkt från plantan men jag kände att jag gärna ville baka något med dem också.

När jag ska bjuda på något snabbt är paj ett av de bakverk jag alltid återkommer till. Det går ju att variera i oändlighet både med olika frukter och bär och olika typer av pajdegar.

Den här gången blev det smultron som fyllning och pajdegen gjorde jag som en vanligt smuldeg men blandade i lite sirap och flagad mandel, supergott!

Servera gärna med glass eller vaniljvisp. Jag gjorde mina pajer i små portionsformar men det går fint att göra en stor, justera gräddningstiden något bara.

Smulpaj med smultron och flagad mandel

500 gram smultron
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
200 gram smör
2 msk ljus sirap
50 gram flagad mandel

Gör såhär;

Smörj formen/formarna med smör. Blanda smultron med vaniljsocker och socker och fördela i formen. Blanda samman övriga ingredienser till en smulig deg och lägg över bären. Grädda i ca 20 minuter i 175 grader värme.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Smultronpaj med frasigt mandeltäcke!