Sularpsfarmen – en liten oas väl värd att besöka! 1


s1

Hej på er,

Förra helgen var familjen på utflykt, och jag älskar alla destinationer som har med mat att göra! Efter tips från familj, vänner och Facebook valde vi att åka till Sularpsfarmen – ett litet mysigt ställe utanför Lund.

Det är Nabil som tillsammans med sina bröder (6 st är dem!) driver detta fina ställe, en oas med blommor, djur och fantastiska råvaror i form av frukt och grönt! Killarna har varit igång med detta i ca 1,5 år och lyckats få igång verksamheten otroligt bra och de goda orden haglar över dem, vilket de borde!

Jag botaniserade länge i det fina sortimentet medan maken drog med barnen för att titta på både får, höns och lamadjur. En grej som barnen, och i och för sig jag också, gillade var deras självplock av majskolvar!  Fantastiskt mysigt att gå ut på åkern och plocka på sig ett gäng. Nu kom ju vi tyvärr dit en av de regnigaste dagarna på länge så vi valde att istället köpa med oss färdigplockade kolvar hem. På helgen finns det möjlighet att koka och grilla kolvar på plats, supermysigt! (koka och ät med salt och smör – galet gott!) De har också en supermysig liten butik där man kan köpa sylt, honung och annat smaskigt.

Jag kom hem med frukt, grönsaker, lingon, trumpetsvamp, majs och blommor och har massor av inspiration för att pyssla i köket nu i höst!

Så om du är i Skåne – skriv upp Sularpsfarmen på ”att-besöka-listan”!

s2

s3

s5

s7

s6

s10


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Sularpsfarmen – en liten oas väl värd att besöka!

 • Marianne

  Har också varit där. I våras tillsammans med den skola jag arbetar på. Två bussar fyllda med ungdomar, som enbart varit i Sverige sen hösten 2015, dundrade in och mötte Nabil och föräldrar.
  Ett fantastiskt ställe med gott om frukt och grönsaker, växter och framförallt trevligt bemötande.
  Nabil berättade för oss att hur han och hans bröder jobbat för att lyckas i Sverige.
  Många besökare trängdes om parkeringsplatsen för inköp att såväl grönsaker som trädgårdsväxter.
  Ett välbesökt ställe!