Köttbullar med köttbullstång – spana in ett bra grundrecept!


IMG_2553

Inlägget publiceras i samarbete med KitchenTime och innehåller sponsrade länkar!

Hej på er,

Som det regnar idag! Grått och riktigt höstigt, ingen feeling alls av att julen snart är här! Nu vore det mysigare med snö!

Igår svängde jag ihop ett gäng köttbullar som jag tänkte att barnen kunde äta av lite i veckan, så skönt att ha lite förberett! Receptet nedan är ett toppenbra grundrecept att använda sig av och så kan man tillsätta extra kryddor om man vill det. Jag använde lammfärs och det gick fint!

Jag passade även på att testa min nya köttbullstång. Jag har kollat efter det ganska länge men inte riktigt tyckt att det varit nån nytta. Såhär i efterhand tyckte jag att det var riktigt smidigt! Visst, köttbullarna kanske blev lite stora men å andra sidan drar de ihop sig lite när de steks. Just den här tången kommer från KitchenTime. Snabbt och lätt och barnen tyckte att det var jätteroligt att hjälpa till! : ) In med den i diskmaskinen sen!

Köttbullar

500 gram färs
1 liten riven gul lök
Ev i riven vitlöksklyfta
1 ägg
2 msk kalvfond
Salt och peppar
0,5 dl grädde

Gör såhär:

Blanda samman alla ingredienser. Stek i smör i stekpanna eller lägg alla på en plåt och stek i ugn i ca 15 minuter, 200 graders värme. Smaksätt gärna med senap, tomatpuré eller något annat gott!

IMG_2555

IMG_2561

Inlägget publiceras i samarbete med KitchenTime och innehåller sponsrade länkar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.