Fantastiskt smakäventyr på Liseberg!


Inlägget sker i samarbete med Liseberg!

Hej på er allihop,

Har precis landat med datorn i knät efter en lång dag på jobbet!

I helgen har vi varit på en superhärlig liten miniweekend i Göteborg, älskar att dra iväg ett par dagar och slippa disk, tvätt och andra måsten – att bara få vara…

I fredags var jag inbjuden till ett exklusivt matbloggsevent på Liseberg där några utvalda matbloggare fick lyssna på två intressanta föreläsare samt avnjuta en väldigt god vegetarisk buffé.

Eftermiddagen började med att vi fick lyssna på Claes från ”Berzelius choklad”. Han berättade intressant fakta om choklad och vi fick provsmaka olika typer av choklad som används på olika sätt i deras tillverkning. Vi fick också provsmaka två av deras enormt goda tryfflar, en variant med lakrits och en specialdesignad ”Lisebergspralin”, så himla god! Den sistnämnda blev min absoluta favorit, det kan väl knappast bli bättre med smaker son hallon, karamell och crunch?

Alexandra Zazzi, italienskfödd kock med stort leende på läpparna, pratade om smaker och vi fick testa både olivoljor och majonnäs. Visste ni hur mycket tillsatser det t ex är i en färdigköpt majonnäs? Vi jämförde, smakade, diskuterade och tittade. Otroligt intressant! Våga vägra tillsatser och annat skräp i maten! Äkta vara är så fantastiskt gott!

Efter de två föreläsningarna fick vi avnjuta en vegetarisk buffé i julanda på restaurang Green Room som ligger inne på Liseberg. Jag har hittat många nya smaker jag vill spinna vidare på, vad sägs om coleslaw med tryffel, griljerad rotselleri och grönkålsrullar? Så mycket gott!

Efter den trevliga tillställningen fick vi gå ut och njuta i parken och allt den hade att erbjuda. Marknadsstånd med mat, choklad, bakverk och diverse annat – om du inte har besökt Lisebergs julmarknad så borde du verkligen det! Vi fick till uppgift att gå ut på ett smakäventyr för att hitta en favoritsmak, en stor smakupplevelse!

Jag har så svårt för att bara hitta en sak! Jag har valt att knåpa ner några tankar på de smaker jag tänker börja med att skapa egna varianter till, många kommer dyka upp här hemma inom kort!

Lisebergspralinen – hallon, karamell och crunch! Dessa finns hos ”Fröken Ellen” på Liseberg och de 10 praliner jag köpte med mig räckte ju inte långt när familjen fick smaka….

Ingefära – denna härliga krydda i karameller, macarons och massa spännande!

Saffransbullar med kräm

Enbärsmust

Brownie med polkagrisfudge

Elvispat smör med hembakat knäckebröd

Rotselleri med griljering

Grönkålssnurror med filodeg

LISEBERG! Jag gillar verkligen att det finns något för alla på Liseberg – för stora som små, för vegetarianer som motsatsen, alla är välkomna och får tillbringa en stunds julefrid bland ljus, snö och vinterkreationer!

Nedan kommer en härlig bildkavalkad från helgen!

l1

l2

l5

l10

l7

l9

l11

l14

IMG_2405

Inlägget sker i samarbete med Liseberg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *