Färska marshmallows med tuttifruttismak!


marsh1

Inlägget är publicerat i samarbete med Bagaren och Kocken och innehåller sponsrade länkar!

Hej på er,

Har ni haft en härlig helg? Min har varit fylld av pulkaåkning, matlagning, fix och pyssel med familjen, jättehärligt!

Varje helg innebär pyssel i köket och det är lika roligt varje gång! Igår var det ju lördagsgodisdags så därför tyckte jag att det passade utmärkt att göra lite egna marshmallows – det är ju så himla gott! Färska, mjuka och lena… Du borde verkligen prova!

Den här satsen jag har smaksatt med tuttifrittuiessens men smaken är helt valfri, att ha i ett par skedar vaniljsocker är också toppengott! Här har du ett exempel med vanilj och hallon jag gjort tidigare.

Det är egentligen inte alls svårt att göra marshmallows men tänk på att sockerlagen är VARM! Akta fingrarna!

Här hittar du massa fina färger och dekorationer till kakor och godis!

Marshmallows

3 äggvitor från större ägg
750 gram strösocker
3,75 dl vatten + 2 dl vatten
40 gram gelatinpulver

2 msk vaniljsocker eller valfri essens
Eventuell karamellfärg

Gör såhär;

Mät upp första mängden vatten och strösocker i en kastrull. Rör om lite och låt därefter koka upp. Rör ej under tiden, skaka lite ibland på kastrullen om du känner att det behövs. Sockerlagen ska koka tills temperaturen är 122 grader. Lös under tiden upp gelatinpulvret i 2 dl varmt vatten. Vispa ihop sockerlag och gelatin när de är klara var för sig.

Tillsätt sockerlagen/gelatinblandningen till äggvitorna i en tunn stråle, vispa hela tiden. Fortsätt vispa med ganska låg hastighet i ca 15-20 minuter.

Använd en form som är ca 20×30 cm, lägg i ett bakplåtspapper och pudra över florsocker. Dela upp smeten i tre bunkar, en för varje färg. Tillsätt önskad smak och färg, blanda om. Vänta inte för länge, smeten stelnar till efterhand om den svalnar. (eller behåll det i skålen om du bara till tillsätta vaniljsocker) Fördela i formen. Strö över florsocker. Låt stå 4-5 timmar i rumstemperatur. Skär upp i bitar, rulla gärna dem i florsocker.

marsh2

Inlägget är publicerat i samarbete med Bagaren och Kocken och innehåller sponsrade länkar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *