Passionsfrukttarte – söta små fruktpajer!


 

pass1

Inlägget är publicerat i samarbete med KitchenTime och innehåller sponsrade länkar!

God morgon,

Nu tänkte jag att det skulle bli ett litet desserttips – vi går hårt ut denna lördagsmorgon! Vad gör man inte när barnen vaknar kl 6 en lördag? ; )

I vintras gjorde jag härliga toffifeepajer som blev väldigt populära hos er läsare! Nu är det dags att ta fram minipajformen igen, det är nya pajer på gång!

Häromkvällen satt och jag googlade hej vilt och sprang på små fruktpajer med mango och passion. Jag är så himla förtjust i just passionsfrukter så tänkte att de skulle få smaksätta mina små pajer. Istället för att gröpa ur frukter och få juicen därifrån så jag har jag använt passionsfruktjuice man kan köpa i tetrapack. Jättesmidigt! Om du gärna vill ha lite ”chunks” i fyllningen kan du gröpa ur ett par frukter och hälla i. Servera gärna med bär och en klick grädde.

Förvara de färdiggräddade pajerna i kyl efter att de svalnat helt.

Passionsfrukttarte (ca 12 st små)

Pajdeg;

100 gram kallt smör
1 äggula
1 msk kallt vatten
3 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker

Fyllning;

1 dl passionsfruktjuice
4 st ägg
1 dl strösocker
1,5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
Ev 2 urgröpta passionsfrukter

Gör såhär;

Börja med pajdegen. Nyp ihop smör, mjöl och florsocker till en smulig massa. Arbeta till sist in äggula och vatten, arbeta inte degen för mycket utan plasta in den och lägg i kyl när den gått ihop. Låt vara i kyl minst 30 minuter. Tryck ut i små pajformar, nagga och förgrädda i ca 10 minuter på 175 grader. Låt svalna.

Blanda juice och socker i en kastrull och rör under omrörning tills sockret smälter. Vispa ihop ägg och grädde lätt och blanda ner i juicen. Fördela blandningen i de små formarna och grädda dessa mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.

Låt svalna och förvara i kyl. Servera gärna en klick grädde till.

pass2

Inlägget är publicerat i samarbete med KitchenTime och innehåller sponsrade länkar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *