Grundrecept på pasta – så här gör du!


p2

Inlägget sker i samarbete med KitchenTime och innehåller sponsrade länkar!

Hej på er!

Nu är det pastatime! Härligt!

Jag har fått testa en pastamaskin samt ett set med diverse verktyg från kitchentime.se och i det här inlägget kommer du att få recept på en kanonbra grunddeg till pasta. I kommande inlägg kommer jag relatera till detta inlägg och komplettera med goda såser osv.

Pasta då alltså! Otroligt gott, väldigt lätt att variera och snabbt att tillaga! Att göra egen pasta är inte speciellt svårt. Det tar lite tid men är väl värt det! Du kan använda en pastamaskin för att kavla ut degen men om du inte har någon maskin kan du kavla ut degen, använd armmusklerna! 😉 Tunt ska det vara!

Pastadegen arbetar du lätt ihop med hjälp av ägg och mjöl. Jag använder endast durumvetemjöl i min deg, jag tycker att det ger både god smak och fin konsistens. Degen ska knådas ihop ordentligt så även här är det fint att ta i ordentligt med armarna. Jag tyckte att min första deg blev något kompakt så ett tips är att inte arbeta in allt mjöl på en gång. Degen ska inte vara för hård. Börja med ägg och en del av mjölet (spara någon deciliter eller två) och tillsätt det efterhand.

Låt degen vila i plast i kylen i ca 30-60 minuter, därefter är den din för att bli precis det du önskar! Det går även fint att göra lite extra pasta när du ändå är igång, låt den torka och ät en annan dag eller ge bort som en fin gåva!

Vet du vad något av det bästa är? Du kan vinna en helt egen pastamaskin! Håll utkik, inom kort kommer en finfin tävling att presenteras!

Grundrecept på pasta

10-12 st ägg
Ca 7,5-8 dl durumvetemjöl

Gör såhär;

Lägg upp mjöl på en skärbräda eller ett bakbord, gör ett hål i mitten. Knäck äggen och arbeta ihop dem med mjölet. Tillsätt mjölet efterhand så att du får en smidig deg. Knåda i ca 5 minuter. Låt vila i kyl i ca 30-60 minuter. Kavla ut tunt med en pastamaskin och forma efter tycke och smak. Kokningstiden beror på hur tjock du valt att göra pasta, provkoka gärna en bit!

 

maskin

(bild lånad av www.kitchentime.se)

p4

Knåda degen och låt den vila i kylen en stund

p5

Kavla ut degen enligt önskemål

p7

Tryck ut önskade former med ett glas eller liknande eller använd maskinen för att tillverka spaghetti eller dylikt

p6

Om du vill kan du torka din pasta och använda den vid ett senare tillfälle. Jag har använt detta set

 

Inlägget sker i samarbete med KitchenTime och innehåller sponsrade länkar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.