En heldag på Parken Zoo!


Inlägget sker i samarbete med Parken Zoo

p14

Hej på er,

För ett par veckor sedan besökte jag min hemstad Eskilstuna och då innefattar den resan alltid ett besök på Parken Zoo.

När jag fortfarande bodde hemma sommarjobbade jag i parken, man drog dit med kompisar och åkte karuseller, idrottslektioner med simning hölls i Parken Badet och årliga besök med lillbrorsan var standard. Jag har helt enkelt en massa roliga minnen därifrån och vill gärna visa mina barn det jag upplevt.

Det har förstås hänt en hel massa sen jag flyttade (jisses, jag har fyllt 30 i sommar!) men parken har verkligen fått ett uppsving! Det finns massor av lekstunder för barnen, djuren har fina områden där de bor och glass går att köpa lite varstans.

Vi år på Pampas, en restaurang i princip i mitten av djurparken. Här kan du bland annat välja mellan taccobuffé eller att bygga din egen hamburgare, Tillbehören är många och de fylldes på hela tiden. Ett plus för att man kan välja mellan stor eller liten buffé! Barnen gillade att få komponera sina egna burgare men ändå plocka ut favoritgrönsakerna att småäta på.

Om du inte orkar eller vill gå runt i parken själv kan du åka de gröna tåget som med en trevlig chaufför tar sig runt bland djur och olika stationer.

Nu hann vi inte med att bada men om ni känner för att svalka er kan ni traska ner till Parken Badet och hoppa i poolerna.

Barnen längtade till tivolit förstås och oj vad de åkte! I entrépriset ingår karusellerna så släpp ungar loss och låt de åka! Vilken lycka! Många härliga karuseller finns det att välja mellan men jag älskar att den lilla bergaochdalbanan ”Kolmasken” finns kvar  – precis som den gjorde när jag var liten.

Att ta lotter är också standard och barnen (och jag för den delen) älskar fortfarande spänningen i att välja ett nummer och vänta på vad hjulet stannar på… Ett stort plus är att man nu vinner en ”stor” vinst varje gång (ni vet typ en sån där stor kartong som ”alla andra vinner men aldrig jag”). När jag jobbade där var det inte så ofta man delade ut de stora utan mer 100 grams godis, en jättebra utveckling!

Vi fick slita hem barnen från parken och det blir definitivt ett besök nästa år igen! Barnen längtar redan! Jag har alltid önskat mig en lejonunge och det enda negativa var väl att jag inte fick någon… : ) Inte i år heller ; ) Tur mjukisarna duger precis lika bra så den riktiga lilla ungen kan få yra runt i gräset.

Nedan ser ni en hel massa bilder, håll till godo!

Inlägget sker i samarbete med Parken Zoo

p4 p5 p6 p7 p8 p9 p10 p11 p12 p13

p15 p16 p17 p18 p19

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.