Hej på er,
Hoppas att helgen varit bra!
Här tänkte jag att vi skulle börja veckan med ett rejäl bit ugnspannkaka, vad sägs om det? Den här ugnspannkakan går i LCHF-style utan mjöl och den går superbra att göra till fläskpannkaka med lite stekt bacon i.
Extremt lättgjord och passar för hela familjen! Servera den med en god sallad eller lingonsylt. Äter du enligt LCHF kan du välja rårörda lingon eller osockrad lingonsylt.
Passar utmärkt till såväl frukost, lunch, mellis och middag. Perfekt när en form i kylen kan mätta en vid många olika tillfällen!
Ugnspannkaka
4 ägg
500 gram keso
1 msk fiberhusk
1 dl grädde
2 dl riven ost
Eventuellt 2 pkt bacon
Smör till att smörja formen
Gör såhär;
Stek bacon i mindre bitar om du vill ha det i. Lägg det i formen och häll smeten över.
Blanda ägg, grädde, fiberhusk och keso i en bunke. Mixa det slätt med stavmixer och rör ner riven ost. Häll ner smeten i en smord form (jag gjorde en rätt tjock pannkaka i en form som är ca 20×22 cm men det kan du avgöra själv)
Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Pannkakan ”stannar” när den svalnar.
Denna hittade jag, på sidan och blev intresserad av. ”Ugnspannkaka á la LCHF” den verkar hur spännande som helst! Måste prova senare i dag.
Blev fin och mycket god!