Hej på er!
Småkakor är det dags för, ljuvligt va? Små, söta, lättbakade kakor att servera eftermiddagsfikat – det är bra grejer det!
Välj sylt efter tycke och smak. Välj en fast variant som inte flyter ut, det blir både finast och godast så. 🙂 Blanda gärna ihop en liten glasyr med florsocker och vatten och ringla över kakorna när de svalnat.
Söta syltsnittar
ca 35 st
150 g rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
1 ägg
3½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fast sylt
Ugn 200º
Gör så här
1. Rör smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i två lika stora delar. Rulla dem till längder, lika långa som en plåt. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till degen något, gör en skåra och fördela sylten där i. Grädda längderna i nedre delen av ugnen ca 10 min. Skär dem i sneda bitar medan de ännu är varma. Blanda florsocker med lite kallt vatten och ringla över kakorna när de svalnat.