Pannkakor


Hej på er!

Idag blir det en klassiker – nämligen recept på pannkakor. Barnsligt gott är det och tillbehören kan du variera i det oändliga.

Hur äter du dina pannkakor? Stek dem i äkta smör, gör dem tunna och grädda den lagom länge. Perfektion! Du kan använda nedanstående recept både till pannkakor och till plättar.

Klassiska pannkakor/plättar (ca 8-10 pannkakor)

2 1/2 dl vetemjöl

6 dl mjölk

3 st ägg

1/2 tsk salt

3 msk smör

Gör såhär;

Mät upp mjölet i en bunke och tillsätt hälften av mjölken. Vispa detta till en slät smet. Tillsätt resterande mjölk och vispa samman.

Tillsätt äggen ett i taget och vispa i saltet. Låt smeten vila i ca 20-30 minuter. Rör ner 3 msk smält smör.

Grädda pannkakorna/plättarna tills de är genomgräddade.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.