Örenäs Slott


Sponsrat inlägg som sker i samarbete med Örenäs Slott!

Hej på er,

Hoppas att ni haft en fin helg, det har jag!

För någon månad sedan fick jag en inbjudan till att besöka Örenäs slott i Glumslöv här i Skåne för att medverka under invigningen av deras nya krog/pub och i fredags förra veckan var det dags för evenemanget.

Slottet fyller 100 år i år och den nyrenoverade och superfina puben är proppfull av läckerheter, bland annat rom från hela världen. Restaurangchefen, en väldigt duktig sådan, berättade att de i dagsläget hade cirka 48 olika romsorter men att de till slut kommer ha 200 sorter i baren. Coolt va? Vi fick en härlig välkomstdrink med rom, ananas och banan. Har aldrig provat att ha banan i drink förut men jag måste minsann testa det igen!

Efter rundvandringen på själva slottet, restaurangen, puben osv tog vi alla en promenad längs slottsträdgården och slutade nere med hamnen, vid Ålabodarnas hamnkrog. Här blev vi, precis vid vattnet, serverade en jättehärlig middag med en variant på Toast Skagen, en kummelfilé med färskpotatis och hollandaise och en chokladterrin med nougatkräm till efterrätt.

Vi avslutade kvällen i baren och hade trevligt långt in på natten. Tyvärr hann vi inte bada men jag kommer definitivt tillbaka och då blir det både poolbad och bad i de varma badtunnorna.

Innan vi checkade ut på lördag morgon åt vi en härlig frukostbuffé – ni vet en sån buffé där man kan äta hur mycket som helst. Nästa gång ska jag spara plats i magen till de belgiska våfflorna man själv kunde grädda – mums!

Här på slottet anläggningen kan man också hålla konferenser, större fester och härliga bröllop.

Spana in hemsidan här, kan varmt rekommendera ett besök!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.